GEO DUYURULARI 20/10/2016 00:00 07.10.2016'da Yayımlanan Sut Değişiklikleri

Sayı:2138                          Tarih:20/10/2016

 

 

Değerli meslektaşlarım;

 

07.10.2016’da Yayımlanan SUT Değişiklikleri

7.10.2016 tarihinde yayımlanan ve 15.10.2016 tarihinde yürürlüğe giren SUT'nde yapılan değişikliklerin bazıları, meslektaşlarımızdan gelen sorular doğrultusunda, kurumun da görüşleri

alınarak aşağıdaki şekilde sadeleştirilmiştir.

1. SUT’da 15.10.2016 tarihinde yürürlüğe giren, e-reçete düzenlenemeyen durumlarda (istisnai haller hariç) yazılan manuel reçetelerde, Başhekimlik onayı (imza+kaşe) ile sistemin çalışmadığının onaylanması gerekmektedir. 1. basamak sağlık kuruluşlarında (ASM), reçeteyi düzenleyen hekimin sistemlerin çalışmadığına dair onayı yeterlidir.

2. Tebliğin “4.2.33. E-Göz Hastalıkları Tedavisinde Kullanılan Diğer İlaçlar” başlıklı maddesinde belirtilen siklosporin içeren immünsupresif göz damlaları, üç göz hastalıkları uzmanının yer aldığı 1 yıllık raporlarla sınırlandırılmıştır. Eski raporların süresi de raporun çıkış tarihinden itibaren 1 yıl geçerli sayılacaktır. Ayrıca rapora istinaden bu ilaçlar yine göz hastalıkları uzmanınca reçetelendirilecektir.

3. Yine bu maddede belirtildiği üzere suni gözyaşları 6 aylık rapor süresiyle sınırlandırılmıştır. Eski raporların süresi de raporun çıkış tarihinden itibaren 6 ay boyunca geçerli sayılacaktır.

4. Tebliğin “Ek- 4/F- Ayaktan Tedavide Sağlık Raporu ile verilecek İlaçlar Listesi" 51 Nolu Maddesinde;

Anjiotensin reseptör blokerlerinin (ARB) diğer antihipertansiflerle kombinasyonlarının kullanımında, “hastanın monoterapi ile kan basıncının yeterli oranda kontrol altına alınamadığı” ibaresinin rapora eklenmesi gerekmektedir. Bu maddede belirtilen kombinasyon kelimesi, ARB+Antihipertansif etken maddelerinin tek bir ambalaj formunun içinde olmasını ifade etmektedir. Bu ilaçların ayrı ayrı kullanımlarında, istenen yeni ibareye gerek yoktur. Eski raporlara ekleme gerekmeyip, rapor süresi sonuna kadar geçerlidir.

5. Tebliğin statin içeren İlaçlar ile ilgili maddesinde, raporda bulunan hiperlipidemi ilaçlarının kullanımına 6 aydan fazla ara verilmiş ise, güncel raporun geçerliliğini yitireceği ve uygun değerlerle yeni rapor çıkarılması gerektiği bildirilmektedir.

6. Tebliğin “4.2.16. Doğuştan Metabolik Hastalıklar, Gıda Allerjileri ile Çölyak Hastalığı” başlıklı maddesinde belirtilen tıbbi mama raporlarında; raporu çıkaracak uzman hekimlerde düzenleme yapılmıştır.

a. 0-18 yaş için; Çocuk Metabolizma Hastalıkları veya Çocuk Gastroenteroloji Uzman Hekimi, bu uzman hekimlerin bulunmadığı hastanelerde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman hekimleri

b. 18 yaş üstü için; Erişkin Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları veya Erişkin Gastroentoloji Uzman Hekimi, bu uzman hekimlerin bulunmadığı hastanelerde İç Hastalıkları Uzman Hekimleri tarafından rapor düzenlenebilecektir.

Tüm bu değişikliklerde meslektaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gereken azami dikkatin gösterilmesi hususunu bilgilerinize rica ederim.

 

 

                                   Yönetim Kurulu Adına

                                      Genel Sekreter

                                   Ecz. A. Cem Mercan

Duyuru Okunma Sayısı : 6259
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android Netosfer.net - Kurumsal Yazılım Hizmetleri - ERP, HRM, E-Ticaret