Soru & Cevaplar

GAZİANTEP ECZACILAR ODASI - SGK SORU-CEVAP SAYFASI

Sorularda Arama

iyi günler b97.4 respiratuvar sinsisyal virüs diğer bölümlerde sınıflanmış hastalıkların etkeni ıcd kodu ile 15.12 respiratuvar sinsisyal virüs enfeksiyonunun önlenmesi için immünizasyon tanısıyla 16/06/2017 doğumlu hastaya neonatoloji dr tarafından synagıs raporu çıkartılmış raporun açıklamalar bölümüne 30gestasyon haftasında 1560gr doğan olgunun yeni doğan yoğun bakımda mekanik ventilatör ve oksijen tedavisi gereksinimi olmuştur bronkopulmoner displazi nedeniyle takipli hasta oksijen steroıd diüretik bronkodilatör tedavisi almıştır resp sinsiyal virüs proflaksisi amacıyla şu an 4 aylık olan bebeğin ekim kasım aralık ocak şubat mart tarihlerinde 15 mg /kg doz im ayda 68 mg kullanması uygundur

CANSEVER ECZANESI tarafından, 30.10.2017 10:00 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (30.10.2017 15:31)
Soru nedir?????

MAKULER ÖDEMİ VE SANTRAL VEN TIKANIKLIĞI OLAN HASTAMIZIN RAPORUNDA GEREKENLER BİLGİLER VE TETKİKLER BELİRTİLMİŞ VE SAĞ GÖZÜNE OZURDEX YAPILMASININ UYGUN GÖRÜLDÜĞÜ BELİRTİLMİŞTİR.ANCAK REÇETEYE TEŞHİS OLARAK İSTENİLEN SANTRAL RETİNAL VEN TIKANIKLĞI YAZILMAMIŞTIR. RAPORDA TEŞHİSİN YAZILI OLMASI YETERLİ MİDİR ,YOKSA REÇETEDE DE AYRICA YAZILI OLMASI ZORUNLU MUDUR?İYİ ÇALIŞMALAR VE TEŞEKKÜRLER

MERVE ECZANESI tarafından, 28.10.2017 11:53 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (30.10.2017 09:09)
Ekletmenizi tavsiye ederim...

İYİ GÜNLER ECZACIM KOLAY GESİN HASTAYA VENOFER AMP RAPORU ÇIKMIŞ RAPORDA ORAL DEMİR ALIMINI ALAMAYAN HAMİLELER YAZIYOR VE REÇETEDE HEM VENOFER HEM OLİGOFER FOL SOL YAZILI SİSTEM ÖDÜYOR OLİGOFERİ VERMEMİZDE SAKINCA VARMI

ÖZYETKiN ECZANESi tarafından, 27.10.2017 17:43 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (27.10.2017 18:03)
Sadece venofer ampul veriniz

N97.4-KADIN İNFERTİLİTESİ, ERKEK KAYNAKLI NEDENLER İLE BİRLİKTE, 2. SİKLUS DOĞUM TARİHİ: 19.09.1981, YAŞI: 36 EVLİLİK TARİHİ: 16.10.2014, AZOSPERMİ 25.04.206 0MİLYON/ML 01.02.2017 0MİLYON/ML 17.03.2017 0MİLYON/ML 1) Follitropin beta (Rekombinan FSH) 300IU kartuş 1x300Üİ (maksimum 3000İÜ) 2) Follitropin alfa 450IU kartuş 1x300 (Maksimum 3000Ü) 3) Rekombinant LH flk 75Üİ maksimum 3000İÜ 4) Leuprolide asetat 2.8mg flk 1x1 (2 kutu) 5) Cetrorelix 0.25mg flk 1x1 6) Korıyogondotropin alfa 250mcg 1x1 (Maksimum 1flk) 7) Kombine FSL - LH preparatı 1x75Ü (Maksimum 1000Ü) YAPILAN TIBBI TEDAVİLERİ SONRASINDA NORMAL TIBBI YÖNTEMLERLE ÇOCUK SAHİBİ OLAMADIĞI VE ANCAK YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ İLE ÇOCUK SAHİBİ OLABİLEKTİR SON ÜÇ YILDA YAPILAN DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİNDEN SONUÇ ALINAMAMIŞTIR. GEBELİĞİN SÜRDÜRÜLMESİNE ENGEL OLABİLECEK SİSTEMİK HASTALIK BULUNMAMAKTADIR. BU RAPORA İSTİNADEN CETROTIDE 0,25 MG LİYOFILIZE 1 FLK . 5 KUTU ÖDENİR Mİ ?

AKKENT MELİTA ECZANESİ tarafından, 27.10.2017 16:41 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (27.10.2017 17:59)
Verebilirsiniz

iyi günler recetede fortımel energy multı fibre yazıyor,rapor teshisi demans 10.07,ıcd 10 kodug30.9 alzheımer hastalığı bu teshisle ödeniyormu yoksa ıcd 10 kodunun f02 veya f03 yazılmasımı gerekiyor?tesekkürler

EBRU KASAPBASI ECZANESI tarafından, 27.10.2017 14:52 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (27.10.2017 15:45)
F02 ve F03 Kodları gerekir

Thincal kapsül, ilk rapordan itibaren 2.yıl tamamlanmış. Ancak hasta bu ilacı aralıklı kullanmış. Dönem dönem 1 aylık aralar vermiş. SUT'da geçen, "bu etken maddeyi ömrü boyunca 2 yıl süre ile kullanabilir" ibaresine bakarak bu ilacı verebilir miyiz? Yoksa ilk rapordan itibaren 2 yıl dolduğu için ilaç ödenmez mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 27.10.2017 10:56 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (27.10.2017 15:50)
Aralıklı kullandığı için toplam kullanma süresi iki yılı doldurmamıştır verebilirsiniz

Tüp bebek reçeteleri Gaziantep Üniversitesi'nde yazıldığında ödeniyor mu?

AKKENT MELİTA ECZANESİ tarafından, 26.10.2017 11:25 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (26.10.2017 15:14)
Verebilirsiniz

İYİ GÜNLER OMNIPAQUE 350/100 SEREBROVASKÜLER HASTALIK TOMOGRAFİ ÇEKİMİ İÇİN DİYE BELİRTİLMİŞ AYRICA HASTA 50 KİLO ÜZERİ İBARESİ HALA İSTENİYOR MU TŞKLER

İREM ECZANESI tarafından, 26.10.2017 10:05 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (26.10.2017 15:04)
Verebilirsiniz

İLAÇ humıra pen 40 mg/0.8 ml kullanıma hazır enj

ORAL ECZANESI tarafından, 25.10.2017 16:56 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (26.10.2017 08:25)
.

iyi günler eczacım hastaya ülseratif kolit teşisiyle rapor çıkmış ve ilaç yazılmış ilk reçetesine ilaç güvenlik izlem formu ve hasta onay formu verilmiş ama şuan ki yeni reçeteye bu formlar doldurulmamış gerek varmı yeni reçete için teşekkürler.

ORAL ECZANESI tarafından, 25.10.2017 16:54 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (26.10.2017 08:22)
Her reçete için bu formlar uygun şekilde işlenmek zorundadır ve e- reçete açıklama kısmına güvenlik izlem formunun hasta adına mevzuata uygun biçimde düzenlendiğine ait ibarenin yazılması zorunludur.

N97.4-KADIN İNFERTİLİTESİ, ERKEK KAYNAKLI NEDENLER İLE BİRLİKTE, 2. SİKLUS DOĞUM TARİHİ: 19.09.1981, YAŞI: 36 EVLİLİK TARİHİ: 16.10.2014, AZOSPERMİ 25.04.206 0MİLYON/ML 01.02.2017 0MİLYON/ML 17.03.2017 0MİLYON/ML 1) Follitropin beta (Rekombinan FSH) 300IU kartuş 1x300Üİ (maksimum 3000İÜ) 2) Follitropin alfa 450IU kartuş 1x300 (Maksimum 3000Ü) 3) Rekombinant LH flk 75Üİ maksimum 3000İÜ 4) Leuprolide asetat 2.8mg flk 1x1 (2 kutu) 5) Cetrorelix 0.25mg flk 1x1 6) Korıyogondotropin alfa 250mcg 1x1 (Maksimum 1flk) 7) Kombine FSL - LH preparatı 1x75Ü (Maksimum 1000Ü) YAPILAN TIBBI TEDAVİLERİ SONRASINDA NORMAL TIBBI YÖNTEMLERLE ÇOCUK SAHİBİ OLAMADIĞI VE ANCAK YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ İLE ÇOCUK SAHİBİ OLABİLEKTİR SON ÜÇ YILDA YAPILAN DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİNDEN SONUÇ ALINAMAMIŞTIR. GEBELİĞİN SÜRDÜRÜLMESİNE ENGEL OLABİLECEK SİSTEMİK HASTALIK BULUNMAMAKTADIR . BU AÇIKLAMAYA İSTİNADEN MERİONAL 150 IU FLK VE OVITRELLE 250 MCG HAZ. SIR. VERİLEBİLİRMİ ?

AKKENT MELİTA ECZANESİ tarafından, 25.10.2017 16:18 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (26.10.2017 08:15)
Verdiğiniz bilgilere göre sorun gözükmüyor.

ORCIPOL TB YAZILI RECETE DE N41.0 AKUT PROSTATİT TEŞHİSİ DE MEVCUT

BEYHAN ECZANESI tarafından, 25.10.2017 12:57 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (25.10.2017 13:22)
.

İYİ GÜNLER; SURİYE REÇETELERİNDE HASTANIN KİMLİK FOTOKOPİSİNİ ALMAK GEREKİRMİ... TŞKR...

ISTASYON ÖZSÖYLER ECZANESİ tarafından, 25.10.2017 10:37 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (25.10.2017 12:37)
Gerek yok fakat Gaziantep dışı ikamet veya belgenin Gaziantep dışında düzenlenmiş olması durumunda ödemeniz yapılmaz.

receteye beneday tb yazılmış.recetenin ve raporun acıklamalar kısmında diabetik periferal nöropatik agrı yazıyor ama medula da nöropatık agrı teshisi istiyor bu receteye göre beneday tb verilirmi?

ÖZYURT ECZANESİ tarafından, 25.10.2017 09:21 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (25.10.2017 12:43)
Verebilirsiniz

ORCIPOL TB İÇİN REÇETEYE/ A56.8 KLAMİDYA ENFEKSİYONU DİĞER BÖLGELERDE CİNSEL YOLLA BULAŞAN /VE A64 CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIK TANIMLANMAMIŞ / TEŞHİSLERİ YAZILI BU TEŞHİŞLER BU İLACIN ÖDENEBİLMESİ YETERLİMİDİR, YOKSA REÇETE AÇIKLAMAYA EK BİLGİ YAZIMI GEREKİR Mİ TEŞEKKÜREDERİM

BEYHAN ECZANESI tarafından, 25.10.2017 08:57 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (25.10.2017 13:18)
Yeterli. Verebilirsiniz.

İYİ GÜNLER. VKİ<20KG /M2 GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI 2000 KCAL/GÜN ENSURE PLUS 4*1, KULLANMASI UYGUNDUR.HASTA SON 3 AYDA KİLOSUNUN %10 UNDAN FAZLASINI KAYBETMİŞTİR. TANI.20.00-EK-4/D LİSTESİNDE YER ALMAYAN HASTALIKLAR (HASTA KATILIM PAYLI) E64.9 BESLENME EKSİKLİĞİ SEKELLERİ, TANIMLANMAMIŞ. BU RAPORLA MAMA VEREBİLİRMİYİZ. TEŞEKÜRLER.

ŞİLTELİOĞLU ECZANESİ tarafından, 24.10.2017 17:59 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (24.10.2017 18:04)
VEREBİLİRSİNİZ.

MRB. İYİ GÜNLER: RAPOR TANI KISMI; (02.00 - KANSER) ICD KODU: C50.9 - MEME MALİGN NEOPLAZMI ) SAĞLIK KURULU RAPORU RAPORU (3 DR. LU ) AÇIKLAMA KISMI; BOŞ ( TEDAVİ PROT. V.S. ) HİÇ BİRŞEY YAZMIYOR. BUNA GÖRE ARİMİDEX TB ÖDENİRMİ..TŞKRLER..

ISTASYON ÖZSÖYLER ECZANESİ tarafından, 24.10.2017 17:30 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (24.10.2017 18:03)
ENDİKASYON UYUMU ARANIR.AÇIKLAMA KISMINDA ENDİKASYONU İLE UYUMLU BİLGİLER YER ALMALIDIR.

Tebokan special için 20.00 katılım paylı ı69.3 serebral enfraktüs sekeli tanısıyla rapor çıkmış. raporda ek olarak 10.07 demans(g30.1 alzheimer hastalığı ) tanısı mevcut. bu şekilde ilacı karşılayabilir miyiz? Kolay gelsin.

ERKENT ECZANESI tarafından, 24.10.2017 14:46 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (24.10.2017 15:43)
Verebilirsiniz.

Xolair flk -kronik idiyopatik ürtiker- İlacı 6 ay tedavi, 6 ay da nüks dolayısı ile kullanan hastada, bu 1 yıllık süreç bittikten sonra tedavi kesilmek zorunda mıdır? yoksa yeni rapor çıkarılarak tedaviye devam edilebilir mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 24.10.2017 12:33 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (24.10.2017 14:12)
YENİ RAPOR DÜZENLENEREK İLAÇ ALABİLİR.

Hastanın e-reçete kısmına sağlık bakanlığından onaylı belgenin sayısı tarihi vs.yazılmış. Belgenin aslınıda hastadan istemek gerekiyormu. İyi çalışmalar

GÜVEN ECZANESİ KİLİS tarafından, 23.10.2017 16:05 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (23.10.2017 16:50)
Sayısı, tarihi ve geçerlilik süresinin yazılması gerekir. Belgenin aslını almanıza gerek yok.
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 © - Tasarım ve Programlama Eflatun Medya tarafından geliştirilmiştir.
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.