GEO DUYURULARI 05/12/2017 00:00 YURTDIŞI İLAÇLARI HK

Sayı:2017/ 1786 01/12/2017

Değerli Meslektaşlarım,

Bilindiği üzere Türk Eczacıları Birliği Yurtdışından İlaç Temini Biriminden temin edilmekte olunan ilaçlarda eczaneler hasta başvuruları için birer irtibat noktasıdır.
Eczacılarımızın yurtdışı ilaç ihtiva eden reçetelere aracılık ve takip edebilmesi için bu tür ilaçlara ait başvurular, FARMAİNBOX sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Bu yazılım ile reçete gönderimi yapan eczacılarımızın kayıtları tutulabilecek ve daha sonra kendilerine ödenecek hizmet bedeli yine bu program sayesinde eczacılarımız tarafından da takip edilebilecektir.
Bilindiği üzere TEB, eczacılarımıza bu reçeteler için reçete başına 50 TL. hizmet bedeli ödemektedir.
Bu reçetelerin kaydedilebilmesi ve hizmet bedelinin alınabilmesi için yapılması gereken işlem için kılavuz ekte yer almaktadır.
Bu uygulama mesleğimizin ve birliğimizin önemli kazanımlarından biri olmakla beraber, hastanın ilaca ulaşımını kolaylaştırması nedeniyle de değerli bir hizmettir.
Meslektaşlarımızın konuya gerekli hassasiyeti göstermesi önemle rica olunur.

Yönetim Kurulu Adına
Ecz. Serdari DALSÜREN