TEB DUYURULARI 17/08/2018 00:00 TİTCK-TEB Kurumsal İstişare Toplantısı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği yetkilileri arasında 16.08.2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ;

Döviz kurundaki dalgalanmaların ilaç piyasalarına yansımaları,

İlaçların piyasada bulunabilirliği ilgili sıkıntı yaşanmasında alınacak aksiyonlar,

Depo stoklarının eczanelerce görülebilmesi için İTS Portalında düzenlemelerin yapılması gibi konu başlıkları görüşüldü.

Ayrıca Kurum ile TEB Yetkililerinden oluşacak bir komisyon kurularak ilaçların tedarik sürecinde yaşanan sıkıntıların düzenli olarak incelenmesinin devam edilmesine karar verildi.

Toplantıya, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Sağlık Başdenetçisi ve Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcı Fatih Tan, Ekonomik Değerlendirmeler Ve Laboratuvar Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mert Vural, Sağlık Başdenetçisi ve Destek Hizmetleri Ve Bilgi Yönetimi Başkan Yardımcısı Eray Kaplan, Ekonomik Değerlendirmeler Ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanı Dr. Banu Bayar ve Kurum yetkilileri ile; Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. M. İbrahim Özkol ve Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi H. Vural Tunalı katıldılar.