TEB DUYURULARI 26/03/2018 00:00 SUT Değişikliği İle İlgili SGK’dan Bilgi Talebi Hakkında

21 Mart 2018 tarihli 30367 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kapsamında yapılan düzenlemelerin, yürürlükte bulunan SUT ile hazırlanan karşılaştırmalı tablosu Birliğimiz tarafından hazırlanarak 21.03.2018 tarihinde internet sayfamızda yayınlanmıştır.

SUT Değişikliğinde yapılan düzenlemelerle ilgili birçok maddede tereddütler oluştuğundan hastalarımız ve meslektaşlarımız açısından mağduriyet yaratacağı değerlendirilen bu konulara ivedilikle açıklık getirilmesi için ekte yer alan yazımız Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilmiştir.

Tebliğ Değişikliği metni ayrıca Birliğimizin Hukuk Birimi tarafından da incelenmektedir.

SUT Değişikliği ile yapılan düzenlemelerle ilgili olarak Kuruma yaptığımız yazılı başvurunun Kurum tarafından cevaplanmasının hemen ardından gerekli bilgilendirmeler internet sayfamız üzerinden yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.