TEB DUYURULARI 06/08/2018 00:00 Stok Düzenleme Hakkı Kapsamında İTS Deaktivasyon İşlemleri Hakkında

Bilindiği üzere, T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun”un, 6. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendinde yapılan düzenlemeyle, 2016 yılında olduğu gibi; eczacılara özel olarak stok düzenleme hakkı tanınmıştır.

Stok düzenleme hakkından yararlanmak isteyen meslektaşlarımız tarafından Birliğimize yapılan bildirimler doğrultusunda, bu haktan yararlanacak meslektaşlarımızın İlaç Takip Sistemi üzerinden yapacağı deaktivasyon işlemleri için gerekli alanın yeniden aktif hale getirilmesi Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan talep edildi.

TİTCK tarafından bugün (06.08.2018) yayımlanan duyuru ile;

“Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’nca 26 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı Kanunun altıncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi ile eczanelere, stoklarında kaydı olarak yer aldığı halde fiilen bulunmayan ilaçları, bu Kanunun yayımı tarihini izleyen üçüncü ayın son iş günü olan 31 Ağustos 2018 tarihine (bu tarih dahil) kadar maliyet bedeli üzerinden fatura düzenlemek suretiyle kayıtlarından çıkarabilme imkanı tanındığı;

Eczacıların, bu maddede tanımlanan bildirimi yapabilmeleri için 03.08.2018 tarihli ve E.2356 sayılı Makam Oluru doğrultusunda, İlaç Takip Sistemi üzerinde 31 Ağustos 2018 tarihine kadar stok affı deaktivasyon bildirimlerinin (70 kodlu deaktivasyon bildirimi) aktif hale getirildiği” bildirilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.