GEO DUYURULARI 12/05/2016 00:00 KİLİS'TEKİ MESLEKTAŞLARIMIZA DESTEK ZİYARETİ HK. (2016-05-12)

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan DEMİRCİ,yönetim kurulu üyesi Oğuzhan ÇALMAN ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ni temsilen Kilis’e giden 2. Başkan Ecz. Sinan USTA, Kilisli eczacılarla bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve ilaç temin etmekte yaşanılan aksaklıklar konusundaki çözüm yollarını konuştular.

Bölge halkının yaşadığı sorunları yakından takip eden ve özellikle geçici koruma altındaki savaş mağdurlarının ilaç hizmetiyle ilgili çalışmalar yürüten Gaziantep Eczacı Odası Başkanımız Ecz. İrfan Demirci de, bir sivil toplum örgütü olarak bu konudaki sorumluluklarının farkında olduklarını, sadece eczacı meslektaşları için değil, burada yaşam mücadelesi veren kişilerin hayatlarını sağlıklı bir biçimde idame ettirmelerini sağlamak için de sürekli çözüm ürettiklerini belirtti. Demirci özetle şunları söyledi; “Kilis neden bu durumda diye mutlaka sorgulamamız lazım.Kilis'te yaşananlar nedeniyle hem eczacı hem vatandaş mağdur oluyor. Bugün eczacılarımızın yalnız olmadığını söylemek için buraya geldik, incelemelerde bulunduk.”

Türk Eczacıları Birliği 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta'da, Birliği temsilen Kilis’te olduğunu, gelişmeleri titizlikle incelediklerini belirterek, “Biz üzerimize ne düşüyorsa yapmak için gerekli çalışmaları başlattık. Buradaki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve eczacılarımızın sağlık hizmetlerini hakkıyla yerine getirmeleri için çaba sarf ediyoruz. Sizlerden gelenleri üst yönetime aktaracak, yetkililer nezdinde de gerekli görüşmeleri yapacağız.” Dedi.
Kilis’te yaşanan kaotik ortam ve bölge halkının tedirginliği, özellikle sağlık hizmetine önemli bir darbe vurmuş durumda. Sağlık hizmet basamağının en önemlilerinden biri olan eczacıların sundukları hizmet, yaşanan olumsuzluklardan etkilenmekte, zaman zaman kesintiye uğramaktadır. Bölgede her şeye rağmen kesintisiz hizmet vermeye çalışan eczacılar, hem bölge halkının hem de mültecilerin yaşadıkları sıkıntıları aktardılar. Eczacılar hem güvenlik sorunu yaşıyor, hem maddi olarak ayakta kalma mücadelesi veriyor. Yetkililerin bir an önce hem eczacıları hem vatandaşları mağdur etmeyecek girişimlerde bulunmalarını bekliyor. Eczacılar aksi halde ilaç hizmetinin durma noktasına gelebileceğini belirtiyor.