TEB DUYURULARI 10/10/2018 00:00 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞME

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, 10.10.2018 tarihinde (bugün), İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Sayın Abdullah Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede, Sayın Genel Müdüre geçici koruma altındaki yabancıların reçete bedellerinin ödenmesinde yaşanan gecikmeler ve Bölge Eczacı Odalarımızdan Birliğimize aktarılan konular hakkında detaylı bir bilgilendirme yapılarak bölgelerde yaşanan sıkıntılar aktarıldı. Bununla birlikte geçici koruma altındaki yabancılar ile ilgili tüm süreçlerde standart bir uygulamaya geçilmesi ve mağduriyet yaşanmasını engellemek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türk Eczacıları Birliği arasında üçlü işbirliği protokolünün imzalanmasının elzem olduğu ve bu protokolün ivedilikle imzalanması yönündeki talebimiz bir kez daha iletildi.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.