GEO DUYURULARI 20/01/2018 00:00 GAMOB Basın Bildirisi

KAMİL OCAK STADYUMUNA SAHİP ÇIKIYORUZ

BASIN BİLDİRİSİ

2013 yılı başlarında yeni ve modern bir stadyum yapılması karşılığında TOKİ’ye devredilen 44.000 m2 Kamil Ocak Stadyumu kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun yerine o zamanlar çok yüksek yoğunluklu yapılaşmalar gündeme gelmişti. Fakat kent insanımızın bu plana göstermiş olduğu yoğun tepki üzerine plan askıya alınmıştı.

Bu alanla ilgili TOKİ tarafından hazırlanan yeni plan 12.01.2018 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine getirildi. Fakat bu plan da, 2013 yılında hazırlanan plana göre daha iyi olmasına rağmen yine Gaziantepliler’in içine sinmedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma ŞAHİN’in de içine sinmemiş olmalı ki, 15.01.2018 tarihinde bu planı imzalamayarak tekrar Büyükşehir Belediye Meclisine göndermiştir.

Bir kentli olarak hassasiyetimize her zaman önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Fatma ŞAHİN’e plan hakkında kaygılarımızı ilettiğimizde; aralarında Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlarının da bulunduğu bir heyet belediye yetkilileriyle görüşerek plan hakkında bilgi almışlardır. Kaygılar ve endişelerin gerekçeleri, Kamil Ocak Stadyumu’nun bulunduğu alanda nasıl bir yaklaşım geliştirilebileceğinin iletildiği bu toplantının ardından TOKİ’nin hazırladığı plan meclise tekrar gönderilmiştir.

Bu istişare toplantısına katılan arkadaşlarımızın izlenimlerini almak ve diğer GAMOB bileşenlerini plan hakkında bilgilendirilmek üzere 17.01.2018 tarihinde Eczacılar Odasında GAMOB olarak toplandık.

Tam olarak bu şehirde yaşayan insanların içine sinmeyen plan hakkında GAMOB olarak görüşlerimiz;

Kenan SEÇKİN

ZMO Gaziantep Şube Başkanı