GEO DUYURULARI 18/05/2017 00:00 Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini hk.

Sayı:2017/680                                                                                                  18//05/2017

Değerli Meslektaşlarım,

Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin  Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol eki olarak;Ek-6 ‘‘Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi’’ imzalanmıştır.

Bu sözleşmenin 4.2.6 ve 4.2.7 maddeleri TİTUBB ile ilgili olduğundan ve yine 5.2.3 maddesi ‘‘Eczanenin TİTUBB’a kayıtlı bayilikleri ile ilgili belgelerin bir örneğinin fatura ekinde kuruma ibrazı zorunludur’’gereği TİTUBB üzerinden işlem yapılacaktır.(Medikal malzeme satışı için eczanenin öncelikle TİTUBB kaydının olması e-imza ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.Eczane her firma için UBB üzerinden bayilik sistemi oluşturup bayii kaydı olacaktır.Ayrıca her ürün için UBB üzerinden eczanenin bayii olduğuna dair çıktı alınıp reçeteye eklenmesi gerekmektedir.)

TİTUBB sistemine giriş yapmak için e-imza gerektiğinden e-imza temin etmemiş eczaneler odamız aracılığıyla talepte bulunabilirler. Ayrıca e-imzalarını  aktif hale getirmeyen eczacılarımızın da bu işlemi tamamlamaları gerekmektedir.

Önemle bilgilerinize sunulur.

.