GEO DUYURULARI 27/06/2016 00:00 DÖRT ECZACI MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK

DÖRT ECZACI MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK .
24 Haziran Cuma günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Kliniği’nde hizmet veren hastane eczanesinde görev yapan 4 eczacı meslektaşımız, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında aleyhine ifade verdikleri aynı eczanede görevli bir cani tarafından iş yerlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu katledilmişlerdir.
Eczacı kamuoyu olarak bu elim olaydan dolayı yaşadığımız acı ve üzüntü tarifsizdir.Olaydan sonra yetkililerce yapılan açıklamalar ve olay öncesi süreçte yaşandığını öğrendiğimiz ihmal ve umursamazlıklar duyduğumuz acı ve üzüntüyü kat  be kat arttırmıştır.
DUYARSIZLIK VE İHMALLER VAR !
4 meslektaşımızı  katleden caninin uzun zamandan beri süregelen tehditleri savcılığa bildirilmiş,iş yerinde silah  bulundurduğu haber verilmiş ancak savcılık tarafından kovuşturmaya gerek bir durum görülmemiştir.
Aynı şekilde üniversite yönetimi , bu personeli görevden uzaklaştırmayıp, soruşturmada ifadelerine başvurulan meslektaşlarımız için tehdit unsuru hale gelmesine göz yummuş, adeta, gerçekleşen  bu alçakça cinayetlere zemin hazırlamıştır.4 tane pırıl pırıl insanın, bu meslek için onlarca yılını feda etmiş 4 tane donanımlı eczacının can güvenliği , ne devlet kurumları ne de işveren pozisyonundaki üniversite yönetimi tarafından sağlanamamıştır.Üniversite rektörünce basına yapılan açıklama,olayı her iş yerinde görülebilecek basit  bir anlaşmazlık düzeyine indirgeme çabası, yapılan ihmali, göz göre göre gelen bu cinayetleri önlemekte kalınan acizliği ört bas etme gayretinden başka bir şey değildir.
8.Bölge Gaziantep Eczacı Odası olarak haykırıyoruz ki, katil 1 kişi değildir.Olayda ihmali olan her kişi ve kurum hesap vermeli , meslektaşlarımızın katline giden yolda ihmali olanlar da mutlaka cezalandırılmalıdır.
KAMU ECZACILARI SİSTEMİN İÇİNDE DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ.
Yıllardır yürütülmeye çalışan popülist sağlık politikaları, tüm sağlık çalışanlarını olduğu gibi eczacıları da , her alanda hedef haline getirmiş, can güvenliği sorunu, kamuda çalışan eczacıların yetersiz özlük haklarının, eczanelerde hizmet veren eczacıların ekonomik sorunlarının önüne geçmiştir.
Ülkenin yönetici erklerinden başlayıp tüm topluma sirayet eden şiddet dili,insanların kendilerini ifade biçimlerinin doğal yolu olmuş, sağlık personellerini her an bir saldırı olasılığıyla karşı karşıya bırakmıştır.
Sesimizin olanca gücüyle yineliyoruz ki; Türkiye bu şiddet dilinden kurtarılmalı, öldürülen eczacıların, doktorların, kadınların ülkesi olmamalıdır.Bu alçak saldırının faillerinden en ağır şekilde hesap sorulmalı, sağlık sisteminin her alanında hizmet veren eczacı ve diğer sağlık personelinin başta can güvenliği olma üzere tüm mesleki sorunları bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.
ÜZGÜNÜZ ! ÖFKELİYİZ !
Bugün biz eczacılar iyi değiliz,Ankara’da yaşanılan katliamın sorumluları cezalarını çekmeden  de iyi olmayacağız.
Anne –babalarını kaybeden o güzel çocukların yüreklerindeki boşluğu, evlatlarını- kardeşlerini, eşlerini  toprağa veren insanların içindeki acıyı ruhumuzun en derininde hissediyoruz.
Kaybettiğimiz meslek   şehitlerimize  Allah’tan rahmet, geride kalan acılı yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.
Başta Eczacılar olmak üzere, tüm sağlık camiasının başı sağ olsun.

8.Bölge Gaziantep Eczacı Odası

Yönetim Kurulu