TEB DUYURULARI 08/09/2016 00:00 BCR-ABL Tirozin Kinaz İnhibitörlerine İlişkin Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

40.A.004678
06.09.2016
BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA
Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 17.08.2016 tarihli ve 46977249-510.01.10-106355 sayılı yazı ile,
Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup yazılması uygulaması kapsamında,
"BCR-ABL tirozin kinaz inhibitörleri" kullanımına bağlı olarak Hepatit B reaktivasyonu riski hakkında önemli tavsiyeler içeren ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.
Kurumun söz konusu yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.
Ecz.Arman ÜNEY

Kurum yazısı için tıklayınız.